رژیم انگور و برخی خواص حیرت آور آن

قبلاً  (اینجا) گفته شد که میوه های حاکم هر فصل به اشکال مختلف قابل فرآوری است. می دانیم که که داروهای طب سنتی معمولاً بدمزه هستند، به سختی تهیه می شوند و در درازمدت جواب می دهند. هر چند من اینها را عیب بزرگی در برابر مقصد طب سنتی که ریشه کن کردن بیماری است نمی دانم، اما در کنار آن، با معرفی رژیم های غذایی مناسب از جمله رژیم های میوه های حاکم بر فصول، راهکاری معرفی می کنم که بتوانید هم از خوردن این میوه ها لذت ببرید و هم اثری کم نظیر و بعضاً بی نظیر را در پاکسازی بدن از انواع بیماری های داخلی تجربه کنید. رژیم مربوط به معجزه کم نظیر الهی یعنی انگور، که وقت آن بسته به منطقه زندگی شما می تواند از مردادماه باشد تا مهرماه، غیر از پاکسازی عمومی بدن، می تواند تاثیر چشم  گیری بر عملکرد دستگاه گوارش، از بین بردن چربی ها و خون سازی داشته باشد. شما می توانید با انجام رژیم تا حدی از خوردن غذا بی نیاز باشید بدون آن که آسیبی به بدن شما وارد آید. بکارگیری این رژیم ها هیچ عوارض جانبی ندارد و تقریباً برای همه بیماران و نیز افراد سالم مفید است. طبق معمول، منبع ما هم دیدگاههای استاد سید محمد موسوی است.

رژیم انگور به یکی از چهار شکل زیر در این ایام قابل انجام است:

1- حذف کامل غذا (به ویژه گوشت) به مدت سه تا 15 روز و فقط خوردن انگور

2- حذف دو وعده غذایی (به ویژه گوشت، چربی، لبنیات، تخم مرغ) به مدت یک ماه. از خوردن غذاهایی که با هم سازگاری ندارند نیز مانند لبنیات با مرغ یا ماهی هم باید جلوگیری شود و بطورکلی تنها غذاهایی سبک مانند آش فصل، کته گشنیز یا شوید، خورشت سبزیجات و امثال آن استفاده شود. حتی از نانهای خمیر و ضخیم استفاده نکنید.

3- حذف یک وعده غذایی با همان شرایط فوق الذکر به شرطی که در مجموع حدود سه کیلو انگور مصرف شود و وعده ای که حذف شده، صبحانه باشد.

4- شروع کردن از حذف یک وعده، بعد دو وعده و سرانجام سه وعده در طی یک ماه.

رژیم انگور باید بعد از چند روز شکم را روان کند و اگر نکرد، یعنی فرد دارای مشکل جدی در دستگاه گوارش است و بهتر است یک ملین کنار آن مصرف گردد.

سایر فرآورده های مهم انگور:

1- شیره انگور(دوشاب): پس از سپری شدن فصل انگور، هر فردی در شرایط کنونی حداقل روزی یک قاشق شیره انگور (به صورت شربت یا همراه صبحانه) نیاز دارد. شیره انگور از بهترین چیزها برای جبران کم خونی و انواع مختلف ضعفهای درونی و نیز دفع کیستهای زنانه است. فقط در زمان سرماخوردگی شیره انگور نخورید. هر فردی بطور متوسط به سالیانه حداقل  شش یا هفت کیلو شیره انگور نیاز دارد. شیره انگور سیاه بهتر است. اگر زود تهیه نکنید رفته رفته هم قیمتها افزایش می یابد و هم کیفیت آن کاهش. آن را از نزد افراد معتبری که شیره را به صورت شرعی می پزند و قند و توت هم قاطی نمی کنند، تهیه کنید.

2- سرکه: درباره سرکه دو دیدگاه افراطی و تفریطی وجود دارد. برخی از اطبای کلاسیک به شدت با مصرف سرکه مخالفند. در مقابل برخی از مردم هم به شدت طرفدار مصرف سرکه و ترشی هستند. این هر دو نادرست است. برخی از ماهها و فصلها سرکه در آن مناسب نیست (که متأسفانه فقط ممنوعیت مصرف در بهار و خوب بودن مصرف در تیرماه یادم مانده است) ولی با مراجعه به احادیث طبی می توانید آن ها را پیدا کنید. اما در ماههایی که ممنوع نیست، مقدار کمی سرکه یا ترشی یا در اول یا در آخر غذا مفید است. ولی افراد سرد مزاج کمتر آن را مصرف کنند. از این روزه شک دار که بگذریم، مهمترین کاربرد سرکه که در هر زمانی و برای هر مزاجی مناسب است در شربت سرکنجبین و شربت سرکه شیره است. من دومی را بیشتر توصیه می کنم چون عسل طبیعی نایاب است.

  1. سرکنجبین: (سرکه انگبین) یک واحد سرکه انگور طبیعی با دو واحد عرق نعنا با دو واحد عسل مخلوط شده و با این ترکیب یک چهارم لیوان را پرکرده و مابقی را آب سرد بریزید و میل کنید.
  2. سرکه شیره: نه واحد شیره انگور رقیق (سیاهها معمولاً رقیق هستند) یا پنج واحد شیره انگور غلیظ را با یک واحد سرکه مخلوط کرده و زیر شعله ملایم حدود20 دقیقه بجوشانید و کف آن را جدا کنید. ترکیب به دست آمده را به نسبت یک به پنج با آب خنک مخلوط ومیل کنید.

3-آبغوره: آبغوره را بر خلاف سرکه می توان به اشکال متعدد مصرف کرد و عوارض چندانی ندارد. می توانید از آن رب هم درست کنید. تأثیرات فراوانی به ویژه برای افرادی که چربی و قند اضافی دارند می گذارد. مهمترین مورد مصرف آن در آشهاست و هر جایی که عادت دارید آبلیمو استفاده کنید. به این مناسبت طرز تهیه آش آبغوره منضج را عرض می کنم. این آش را می توانید به عنوان پیش غذا مصرف کنید و نیز با آن رژیم 14 روزه هم می توانید بگیرید که در دفع اخلاط زائد مفید است. آش منضج از سبزیجات فصل (از جمله گشنیز و اسفناج) تشکیل می شود و مقدار کمی هم به سلیقه خودتان از برنج و نخود و لپه و ماش و صیفی جات استفاده کنید. اما استفاده از آرد، رشته، ادویه، لوبیا، عدس، گوشت، پیاز داغ ممنوع است و لبنیات هم بهتر است با آن مصرف نشود.

4- برگ مو: برگ مو بهترین مصرف آن همان دلمه است که همه بلدند. بهتر است به صورت تازه مصرف شود و خوب پخته شود و همراه آن کمی شیره یا مویز یا کشمش مصرف گردد. مشهورترین تأثیر آن در بند آوردن اسهال است.

Advertisements

یک دیدگاه برای ”رژیم انگور و برخی خواص حیرت آور آن

  1. بازتاب: چند اصل اولیه درباره حجامت عام | وبلاگ سید مهدی ناظمی

پاسخی بگذارید

در پایین مشخصات خود را پر کنید یا برای ورود روی شمایل‌ها کلیک نمایید:

نشان‌وارهٔ وردپرس.کام

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری WordPress.com خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

تصویر توییتر

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Twitter خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

عکس فیسبوک

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Facebook خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

عکس گوگل+

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Google+ خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

درحال اتصال به %s